תקנות בריאות הציבור (מזון) (סימון גלוטן), התשנ''ו-1996

תקנות בריאות הציבור (מזון) (סימון גלוטן), התשנ''ו-1996 בתוקף סמכותי לפי סעיף 3 לפקודת הציבור (מזון) (נוסח חדש), התשמ''ג-1983, אני מתקין תקנות אלה: 1. הגדרות בתקנות אלה, ''גלוטן'' - חלבון מן הצומח הנמצא בגרעינים של חיטה, שיפון, שעורה, שיבולת שועל ומוצריהם, לרבות עמילנים, לתת וסובין. 2. סימון גלוטן לא ייצר אדם מזון שיש בו או שהוסף לו גלוטן בשיעור כלשהו, לא ייבאו ולא ישווקו אלא אם כן צויינו ברשימת הרכיבים במזון שם הצמח מקור הגלוטן והמלים ''מכיל גלוטן''. 3. סימון ללא גלוטן (תיקון: תשנ''ז) יכול שמזון יסומן במלים ''ללא גלוטן'' אם נתקיימו לגביו התנאים שלהלן: (1) הוא אינו מכיל גלוטן בשיעור כלשהו; (2) הוא יוצר בתנאי ייצור נאותים כהגדרתם בתקנות בריאות הציבור (מזון) (תנאי ייצור נאותים), התשנ''ג-1993, להנחת דעתו של המנהל; 3) ננקטו הצעדים הדרושים כדי לוודא כי לא זוהם בגלוטן. 4. תחילה תחילתה של תקנה 2 שנה מיום פרסומן של תקנות אלה ותחילתה של תקנה 3 - שלושים ימים מיום פרסומן. 1 ק''ת תשנ''ו, 853; תשנ''ז, 1130. רפואהצרכנותבריאות הציבורתקנותסימון מוצרים